BECICI PLAZA

Plaža Bečići

PLAŽA BEČIĆI

Bečička plaža se smatra jednom od najlepših i najvećih plaža na južnom Jadranu. Peskovita je, duga oko 2000 m. Bečićka plaža je druga po veličini na budvanskoj rivijeri. Dugačka je 1950 metara i prostire se od rta Zavala do rta Kamenovo.

Bečička plaža je 1935. godine u Parizu dobila Grand prix (velika nagrada Zlatna palma), kao najlepša  plaža u Evropi te godine.

Sa 220 sunčanih dana u godini i blagom mediteranskom klimom, pruža idealne uslove za odmor.

Još jedan veliki plus je što je se veliki broj restorana sa tradicionalnom kuhinjom nalazi se duž plaže, što može samo da vam upotpuni ugođaj.

Kao što smo prethodno rekli, plaža u Bečićima  nikako vas neće razočarati kvalitetom. Na nekim mestima je široka do 100 m, i na njoj ćete naći sve što i treba da ima jedna plaža – mnogo prostora za leškarenje i odmaranje na suncu.

Dok ste okrenutika moru, sa desne strane možete vidjeti vidikovac rt Zavalu koja odvaja bečićku obalu od Slovenske plaže. Do njega možete doći promenadom do hotela Bellevue i uređenom stazom ćete doći do „Špica“ kako ga nazivaju meštani. Panoramski pogled od 365 stepeni na budvansku rivijeru će vas ostaviti bez daha.

Po povratku na bečićku promenadu, šetnjom ka strani Svetog Stefana sa leve strane ćete moći da vidite brojne hotele, dok ne dođete do uzvišene crkve Sveti Toma. Crkva je skrivena u mediteranskom ladu, dok je sa šetališta lako uočljiva.

Nakon obilaska crkve idite istim pravcem, do ulaska u naselje Rafailovići. Gabaritne moderne zgrade su uništile nekadašnji izgled ovog sela, ali još uvjek možete vidjeti stare ribare koji pripremaju mrežu za lov ribe i autentične restorane. Nastavite šetnju do nasipa sa gdje se nalazi lokalna marina. Sa iste možete imati cijelu Bečićku plažu na dlanu. Tu ćete videti skrivenu plažu između oštrih stena, dok dalji put vodi do tunela koji vodi do plaže Kamenovo.

U Bečićima postoji jedna atrakcija zbog koje dolaze mnogi inostrani gosti širom sveta. Velja Maslina je drevno drvo staro preko dvije hiljade godina koje još uvjek rađa plodove. Od Bečićke plaže je udaljena na oko 3 kilometra u selu Ivanoviči.

Ovu 2 km dugu rajsku plažu na mnogim mestima presecaju sezonski potoci, od kojih preko leta budu vidljiva samo prazna korita, a tu su i vrtovi puni čempresa koji pružaju poseban šarm.

Toplo preporučujemo da posetite ovu Bečićku plažu iz mnogo razloga. Najveće javno kupalište na kojem niste primorani da zakupite ležaljke, pretežno je peskovita plaža. Zbog svoje širine, nikada nećete osetiti veliku gužvu i u špicu sezone.